Mikaela Shiffrin Longines Bahar Kampı'nda

21-03-2021 16:30
Mikaela Shiffrin Longines Bahar Kampı'nda

 

Hafta başlarında hız yarışlarını iptal eden yoğun kar yağışı İsviçre pistini zorlaştırdığı için koşullar özensizdi. Neredeyse iki mükemmel koşu ile, Avusturya'dan 2021 Slalom Dünya Şampiyonu Katharina Liensberger, İsviçre'den Michelle Gisin ile üçüncü sırada Shiffrin'e karşı bir saniyeden fazla galibiyet aldı.

 

Shiffrin'in sonucu onu slalom sıralamasında üçüncüden ikinciliğe itti, ancak Liensberger'in galibiyeti, onu 2019-20 sezonunda şampiyonluğu kazanan Slovakyalı Petra Vlhova'ya atlayarak kadın slalom unvanını garantiledi. Ancak Vlhova, yarışı altıncı sırada bitirmesi onu sezonun genel kristal küreyi perçinleyerek, genel unvanı kazanan ilk Slovakyalı olduğu için eve eli boş dönmedi.

Shiffrin, koşullar göz önüne alındığında ve kişisel olarak zor geçen bir yıl olan yarış ve sezon sonucundan memnundu. "Bence bu noktaya gelebilmenin ve Dünya Kupası Finallerinde herhangi bir yarışa katılabilmenin, özellikle bu hafta gerçekten zor hava koşullarında şanslı olduğunu düşünüyorum” dedi. "Bu sezon tamamen farklı olan pek çok şey var ve kişisel olarak pek çok belirsizlik yaşadım. Diğer sezonlar kadar başarılı olmasa da oldukça başarılıydı. Benim için gerçekten iyi bir basamak taşı. Sadece olumlu anları almaya ve bununla ilerlemeye çalışıyorum. "

Shiffrin ayrıca, dünyanın en iyi slalom kayakçısı unvanını almak için olağanüstü bir sezon geçiren 23 yaşındaki Liensberger'i övmek için hızlı davrandı. Shiffrin, "Onun kayağı sadece güçlü değil, aynı zamanda korkusuzdu" dedi. Bunu görmek oldukça etkileyici. Dünya Şampiyonası'nda onu geçme şansına sahip olmak için gerçekten mükemmel bir yarış olması gerektiğini biliyordum, bu yüzden bugün kendime iyi bir ritim bulmaya çalışıyordum ve kesinlikle orada bazı iyi dönüşler vardı. Bu sezon kesinlikle tutarlıydı ve gitgide yükseliyor. 

Moltzan, çıkış yılını bir başka güçlü performansla tamamlayarak yedinci sırada bitirdi. Bu, eski NCAA şampiyonunun ikinci en iyi bireysel Dünya Kupası sonucuydu ve aynı zamanda slalom sıralamasında 11. sırada yer alan Dünya Kupası pistinin en iyi kayakçılarından biri olduğunu kanıtladı.

Moltzan, "Sezonumun nasıl sona erdiği konusunda son derece heyecanlıyım." Dedi. "Arka arkaya dört sağlam slalom sonucu elde ettim, ki bu tüm kariyerim için çabaladığım bir şey. Nihayet meyvesini vermesini görmek gerçekten harika, heyecan verici ve gerçekten motive edici. Gelecek yılı bekleyemem zaten!"  

Fransa'dan Alexis Pintaurant, erkeklerin dev slalomunu kazandı, ona dev slalom küresini kazandırdı ve 30. doğum gününde genel unvanı perçinledi. Hırvat Filip Zubciç ikinci, Fransız Matthieu Faivre üçüncü oldu. İsviçre'nin Adelboden kentinde meydana gelen korkunç bir kazanın ardından yaralanan Tommy Ford, Dünya Kupası Finallerine katılmaya hak kazanarak dev slalomda dünyada 10. sırada yer aldı. Dünyada 28. sırada yer alan River Radamus, Dünya Kupası Finalleri için kalifikasyonu kaçırdı. 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.