Mikaela Shiffrin’ın, 45. Dünya Kupası slalom galibiyeti.

30-11-2021 22:53
Mikaela Shiffrin’ın, 45. Dünya Kupası slalom galibiyeti.
 Mikaela Shiffrin, Cumartesi günü Slovak rakibi Petra Vlhova'nın ev sahibi galibiyetini yalanladı ve dünya şampiyonalarının ardından ilk Dünya Kupası slalomunu kazandı.

Shiffrin, Slovakya'nın düzenli olarak antrenman yaptığı bir tepede ilk koşu lideri Vlhova'yı 0.27 saniye geriden takip etti.

Ancak çift disiplindeki hakimiyetini sürdürürken Amerikalı, yarışı 0.34 farkla kazanmak için müthiş bir son yarışa girdi.
Shiffrin hala Stenmark'ı alp disiplininin GOAT'ı ve Schild'i tüm zamanların en büyük slalom kayakçısı olarak görüyor.

"Nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum," diye itiraf etti Shiffrin, Killington'da arkadan gelen galibiyetinden sonra. "Demek istediğim, bunu yapabilmeyi ve yine de yarışlar kazanabilmeyi seviyorum. Ama kendimi bu noktaları ele geçirmiş olarak göreceğimi hiç sanmıyorum.”

"Umarım yapmam," diye ekledi, "çünkü hala peşinde olduğumu hissettiğim ve yapabileceğim en iyi kayağı ortaya koymaya çalıştığım bir konumda olmayı tercih ederim."

Bugünkü slalomun ikinci yarışında Shiffrin gerçekten elinden gelenin en iyisini yaptı. Beşinci Killington Dünya Kupası slalomunu 1:38.33'te kazanmak için Slovak rakibi Petra Vlhova'ya ikinci bir ilk koşu açığının 0.20'sini aştı. Shiffrin, ikinci sırada yer alan (1:39.08) Vlhova'nın dörtte üçü önünde bitirdi.

Killington, 2016'da kadınlar dünya kupasına ilk kez ev sahipliği yaptığından beri (geçen yıl Kovid-19 pandemisi nedeniyle yarışlar iptal edildi) başka hiçbir kayakçı Killington'da üst üste beş dünya kupası slalomu kazanamadı. Galibiyet aynı zamanda Shiffrin'i genel dünya kupasında liderliğe taşıdı ve son şampiyon olan Vlhova'nın 20 puan önündeydi.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.