ISS'de görevi sona eren Alper Gezeravcı, Uzayda hangi saati taktı?

02-02-2024 23:00
ISS'de görevi sona eren Alper Gezeravcı, Uzayda hangi saati taktı?
 Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, uzay görevini tamamladı. Gezeravcı, yarın Türkiye saatiyle 14.00’te UluslararasıUzay İstasyonu’ndan (ISS) ayrılacak. 
Dünya’ya dönüş yolculuğu öncesinde Ax-3 ekibi için uğurlama töreni yapıldı. Gezeravcı, veda töreninde yaptığı konuşmada, "Gurur duyduğumuz tarihimizin devamı niteliğinde adım attığımız yeni Türkiye Yüzyılı'nda icra ettiğimiz Türkiye'nin insanlı ilk uzay görevini gerçekleştirmiş olmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum." dedi.
Alper Gezeravcı 
Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) hangi marka saati kullandı? Dünyanın en ünlü saat markalarından biri olan,hassasiyeti ve özellikle kayak yarışmalarında zaman tutucu olan Longines mi?
 
Yıllarca uzaya malzeme ve insan taşıyan uzay mekiğinin burnundaki aşınma ve ısıya dirençli madde olan ceramic teknolojisini kullanan scracth proof (çizilmez ve aşınmaz)
 Rado mu?

Dünya'nın en çok satan İsviçre saat markası,NBA (Nationel Basketball Association) ve uluslararası bisiklet yarışmalarının vazgeçilmez sponsoru olan Tissot mu?

Cebinzdeki parayla hemen alıp kolunuza takamiyacağınız beğendiğiniz modeli almak için 1 yıl,2 yıl süre beklemeniz gereken Rolex mi?

Yine dünyanın en en önemli saat markalarını bünyesinde barındıran isviçre saat devi Swatch Group'un markalarından Omega mı? yoksa Swatch mı? Hamilton mu? BlancPain mi? Glashütte mi? Certina mı? Mido mu? Balmain mı?

Kökleri 1881'e dayanan Japon markası Seiko mu?
Dijital saat dünyasının kralı Casio mu? yoksa G-Shock mu?

Bütün bu soruların cevabını tabii ki  ilk Türk astronotu olan Alper Gezeravcı'dan öğrenebiliriz.

Haber:Emir Kaan ÖZYURT

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.